Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut att säga nej till flyktingboendet i Bergeforsen överklagas

Länsstyrelsen sa nej till det tillfälliga boendet för flyktingbarn.
Nu överklagar kommunen beslutet och menar att det är felaktigt.

Det var i november förra året som miljö- och byggnadsnämnden gav ett tidsbegränsat bygglov till modulboendet för ensamkommande flyktingbarn i Bergeforsen.

Läs mer: Ensamkommande flyktingbarn ska få paviljongboende

Efter bygglovet så körde kultur- och teknikförvaltningen i gång med resandet av modulerna i december. De restes i rekordfart och strax före jul stod modulerna på plats.

Läs mer om bygget här: Akut bostadsbehov för flyktingar – bygger i rekordfart i Bergeforsen

Men inga flyttade till boendet och grannarna kring platsen där modulerna ställdes upp i Bergeforsen överklagade bygglovet till länsstyrelsen.

Läs mer här: Bygglovet återkallat – modulerna förblir tomma

Länsstyrelsen gick på samma linje som grannarna och menade att det inte framgår att Modulerna med en boendeyta på sammanlagt 370 kvadratmeter med plast för 18 ensamkommande flyktingbarn är en tillfällig lösning.

Det motsätter sig Timrå kommun och i miljö- och byggkontorets överklagan till Mark- och miljödomstolen menar man att behovet tydligt visar att det rör sig om en tidsbegränsad etablering för ett tillfälligt boende. Det menar man också visar sig i det tillfälliga bygglov som man sökt och modulboendet kommer också att avvecklas inom en femårsperiod, skriver man i överklagan.