Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslutsfattare – ni jobbar för oss

Annons

Det är skrämmande hur dåligt pålästa våra beslutsfattare är. Att göra om en bra framkomlig väg till stadsgata är tydligen Sundsvalls kommuns invånares bestämda åsikt? Jobbar ni med personlig agenda eller jobbar ni i medborgarnas tjänst – det är frågan.

Var är utredningen som bevisar att vi får bättre luft i Sundsvall med hjälp av dessa dumheter att lägga miljoner på att försvåra för bilister? Ni skriver att Sundsvall får bättre luft, är det sanning? Indal ligger också i Sundsvalls kommun! Vad är det som ger bättre luft? Färre små partiklar? Vad orsakar i så fall dem? Ja, till viss del det som rivs upp av dubbdäck – sant – men diesel är ju en desto större bov i detta fall och egentligen är det ju inte användning av dubbdäck som är problemet utan det är asfalten.

Jämnare fart utan stop och starter ger dessutom betydligt mindre upprivning av dessa små partiklar. Jämn fart ger också mindre utsläpp.

Det finns en hel del mer än antalet bilar som påverkar koncentration eller hur? Hur mycket har luften blivit bättre sedan invigningen av bron? Redovisa för oss invånare och gör besluten samt utredningar transparenta, ni jobbar för oss. Vi vill väl dessutom ha fler personer/bilar i stan med en levande stadskärna. Jag ser fram emot att bli inbjuden till en kväll i kommunhuset med hearing i denna fråga.

Zwempa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel