Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslutsfattare – stå på er i vägfrågan

Annons

Det är ju så klart motståndarna mot att smalna av gamla E4 som hörts mest. Vi andra, den stora massan av medborgare i kommunen har ju varit mycket nöjd med beslutsfattarnas intelligenta visioner om en harmonisk, trevlig och sammanhängande stadsbild ända ut till havet genom att ta bort två filer. Vi har ju inte funnit någon anledning att höja våra röster eftersom man litat på att detta förstklassiga förslag skulle effektueras.

Jag hoppas verkligen inte att beslutsfattarna viker sig för denna marginella mobb. Det skulle vara ett verkligt svaghetstecken. När man är på rätt väg med sina utomordentliga visioner måste man väl för Guds skull gå vidare med dem och inte låta några bilåkarfantaster som nördat in sig på att man ska kunna åka bil var man vill, när man vill, bestämma över stadsplaneringen.

Vi har ju nuvarande E4 för genomfart. De två timmar om dygnet med rusningstrafik är ju bara för bilisterna att anpassa sig till. Svårare än så är det ju inte. Det finns gott om alternativ att välja på om man ska köra in till stan. Sundsvall behöver absolut inte två stora genomfarter av Europavägssnitt.

Jag är mycket säker på att de medborgare som är för en sammanhängande, trevlig stadsbild ända ut till havet är en stor majoritet som inte trott att de behövt engagera sig i detta då man tagit för givet att beslutsfattarna inte viker sig för en liten mobb som tycker att bilar och bilåkande är det enda som gäller här i livet.

Så beslutsfattare. Stå på er. Vi medborgare litar på er!

Läs fler insändare här:

Bo KH

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel