Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beställde tusentals liter alkohol – man fälls för grov smuggling

Under drygt ett år tid förde Timråbon via ett fraktbolag in tusentals liter sprit, vin och öl.
Nu döms mannen för grov smuggling.

Annons

Det var under perioden mars 2010 fram till maj 2011 som mannen vid sammanlagt 20 tillfällen förde in sprit, vin och öl i landet. Det skedde via ett fraktföretag och mannen, en Timråbo i 40-årsåldern, menar själv att han inte har några minnen från någon av beställningarna.

Läs också: Sex män från länet döms till fängelse för organiserad spritsmuggling

Sammanlagt handlar det om närmare 1 400 liter sprit, 1 445,94 liter vin och drygt 13 000 liter öl som mannen låtit ta in i landet via fraktbolaget. Tingsrätten anser det bevisat att mannen betalat närmare 158 000 kronor till det bolag som i fraktföretagets databas framgår som säljare av alkoholen.

Läs även: Fängelse för smuggling

Tingsrätten anser också att det är bevisat att den stora mängden alkohol mannen fört in i landet skulle säljas. Sammantaget gör det att mannen fälls för grov smuggling.

Rätten anser att den stora mängd sprit, vin och öl som mannen fört in i landet har ett straffvärde som motsvarar fängelse i ett år. Men tingsrätten tar hänsyn till den ovanligt långa tid som förflutit sedan brottet begicks. Därför blir påföljden fängelse i tio månader.