Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besviken Kalla på 15:e plats

Milloppet i klassisk stil i världscupen i finska Kuusamo på söndagsförmiddagen blev en besvikelse för Charlotte Kalla, som gick i mål på femtonde plats.
– Det känns inte roligt. Jag hade hoppats kunna bättre i dag, säger hon.

– Men det kommer nya tävlingar, säger hon.

Charlotte Kalla gjorde succé i världscuppremiären i Gällivare förra helgen då hon med stor marginal vann milloppet i fristil.

Men i klassisk stil har Tärendötjejen inte varit lika framgångsrik. Hennes bästa placering i världscupsammanhang är nia, i Kuusamo för ett år sedan.

Därför har hon specialtränat klassisk stil inför den här säsongen.

Men hon var inte nöjd med det svar hon fick om effekten på åkningen under söndagens lopp i Kuusamo.

– Nej, det fungerade inte för mig när jag blev trött, säger hon.

Ymnigt snöfall under stora delar av milloppet störde åkarna, men Charlotte Kalla vill inte skylla sin femtondeplacering på väderförhållandena.

– Nej, jag hade bra skidor, och det var inga problem med fästet. Spåren var ganska glatta, men det gick lite tyngre i oåkta spår, säger den svenska skidstjärnan.

– Jag hade inte den riktiga rappheten i steget i dag, och jag blev stum. Jag vet inte vad det berodde på, säger hon mycket besviken.

Charlotte Kalla gick i mål dryga minuten efter segrande finländskan Aino-Kaisa Saarinen. Landsmaninnan Virpi Kuitunen blev tvåa knappt fyra sekunder bakom Saarinen, följd av norskan Marit Björgen som var drygt sju sekunder efter vinnaren.

Kalla startade som näst sista åkare, före Petra Majdic. Slovenskan åkte snabbt ifatt Charlotte Kalla, som tog rygg på slovenskan.

Men krafterna räckte inte till för att gå förbi slovenskan för att plocka placeringar.

Britta Norgren blev näst bästa svenska, och slutade på sjuttonde plats, fyra sekunder efter Kalla.

Norgren startade som sjunde åkare, och fick åka halva loppet innan snöfallet tog fart.

– Det kändes att det blev lite tyngre under andra varvet. Men jag försökte åka i samma spår som en åkare före mig, säger Britta Norgen.

Kikhosta förstörde förra säsongen för henne.

– Det är skönt att vara igång igen. Men det kändes halvsegt i dag, säger Britta Norgren.

Sara Lindeborg blev 35:a, och Anna Haag 36:a.