Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besviken stadsbo: Sundsvallsborna tillknäppta på lyslördagen – det kostar inget att applådera och sjunga med

Artikel 8 av 8
Lyslördag 2018
Visa alla artiklar

Nästan alltid är jag stolt över min vackra hemstad och de människor som bor i den. Men jag blev gruvligt besviken på lyslördagen. Inte på staden som levererade som alltid, utan oss Sundsvallsbor.

Det var proppat på Stora torget, nedsläckt i väntan på att något skulle hända – i väntan på kvällens stjärna, Sanna Nielsen, värd för Allsång på Skansen, där folk verkligen ger sig hän och sjunger med.

Inte riktigt samma sak skedde på torget när hon uppenbarade sig på stadshusbalkongen. Inget jubel, inga applåder som välkomnade henne till vår stad.

Men hallå! Varför är det så svårt att bjuda på oss själva när vi är fler än fem personer i flocken?

Inte blev det bättre när hon ville få oss att sjunga allsång på slutet, visserligen var det på engelska, men det borde väl inte vara ett hinder nuförtiden.

Det kostar så lite att klappa i händerna, att jubla, att visa att vi gillar det vi ser och hör. Vilket intryck vill vi att artister som uppträder i Sundsvall ska ha av vår stad när de åker härifrån? Att det är en tillknäppt och stelfrusen stad, eller en stad som är inbjudande och full av varma människor?

Det är vi som bor här som gör staden. Skärpning, Sundsvallsbor! Vi kan bättre än i lördags. Låt oss visa det för de artister som kommer hit i december. Applådera lite oftare och lite längre. Bjud på ett leende och sjung med i allsången även om det är falskt och fel tonart. Med det sagt vill jag önskar er en god jul.

Besviken stadsbo

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också: [+] Stort bildextra från Lyslördag – arrangörerna: ”Kändes som besöksrekord"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel