Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Betulander avgår

Hans Betulander (c), Gnarp, avgår som ordförande för Nordanstigs skolnämnd.

I ett pressmeddelande uppger han att han för 25 000 kronor i årsarvode utsätts för en stark press i medierna och att det där finns faktafel. I en rubrik kallades han kommunpamp. Anonyma insändare i fallet med de burmeser som arbetade för honom anses också ha skadat honom och hans företag. Uppgifter om att han skulle ha haft svart arbetskraft tillbakavisar han också. "Om någon konstaterar att mitt varumärke inte har några anställda, så tas det som att jag har svart arbetskraft. Jag har redogjort för lönedeklarationer, anställningar, skatter och arbetsgivareavgifter i samband med det".
Hans Betulander utsattes tidigare i år för ett misstroendevotum, att han inte skulle få ansvarsfrihet för nämndsbokslutet 2007 som innebar ett kraftigt nämndsöverskridande. Charlotte Klötz (fp) yrkande avslogs i fullmäktige med röstsiffrorna 11-7. Sju ledamöter avstod från att rösta.