Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bidrag för ett hållbart skogsbruk

Nu finns det möjligheter att söka bidrag för den som vill öka sina kunskaper om ett hållbart skogsbruk. Men det är bråttom. Ansökningarna ska vara inne före den 15 januari 2009.

Det är den Europeiska Fonden (EU) för landsbygdsutveckling som på olika sätt vill stödja utvecklingen mot en mer hållbart och ekologiskt riktigt skogsbruk. Drygt 500 miljoner kronor finns med i potten som ska delas ut under en femårsperiod fram till år 2012.

I det första steget vill man få igång en kompetensutveckling för ett hållbart skogsbruk. Det finns till exempel möjligheter att åka på studieresor eller ordna egna kurser i ämnet. Alla som på något sätt är verksamma i skogsbruket kan söka bidrag till detta.

Inom de närmaste åren kommer också bidrag att utgå till den som vill öka arealen med ädellövskog samt bevaka och utveckla skogens mångfald. Den som vill veta mera kan kontakta Sören Hägg på Skogsstyrelsen i Sundsvall eller gå in på Skogsstyrelsens hemsida.