Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bieber stäms för låten "Sorry"

Den kanadensiska popstjärnan Justin Bieber och låtskrivarna bakom hiten "Sorry" stäms av White Hinterland för att ha snott delar av hennes låt "Ring the Bell", som även den kom under 2015, utan tillåtelse.

Casey Dienel, som White Hinterland egentligen heter, har stämt Bieber vid en domstol i Nashville, USA. Bland de stämda finns också producenten Skrillex och skivbolaget Universal Music. Hon anklagar dem för intrång i upphovsrätten genom att ha kopiera en "identisk" del av hennes låt där hon sjunger en slinga på ett distinkt och unikt sätt.

Det finns ingen kommentar från Bieber, Skrillex eller Universal.

"Sorry" inleds med en kvinnoröst i åtta sekunder och enligt Dienel har Bieber samplat hennes röst. Den återkommer flera gånger under låten. Hon säger att hon flera gånger har försökt nå Bieber för att diskutera en lösning men att han har "ignorerat" hennes försök och vägrat prata. (TT-Reuters)