Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Big Boy satsar i Birsta – blir granne med Burger King

En fjärde hamburgerkedja är på väg till Birsta.
Big Boy kommer att etablera sig som granne till Burger King.
– Det är bara positivt och känns riktigt spännande, säger Karim Layouni, vd för Big Boy Norr.

Han säger att företaget nu är planerar en expansiv fas och att den startar med en till restaurang i Sundsvall.

– Det var där vi startade för 26 år sedan. Den restaurangen går också så bra att vi nu vill utveckla verksamheten och då valde vi Birsta som är ett starkt handelscentrum och som ligger i en annan del av Sundsvall, säger Karim Layouni.

I november köpte man fastigheten där nu restaurang Jade Garden ligger.

– Det är ett jättebra läge för en hamburgerrestaurang med möjlighet till "drive through", så vi är mycket nöjda. Eftersom vi har en restaurang även i Härnösand så kommer vi också att få kunder därifrån när de åker till Birsta, resonerar Karim Layouni.

Men först väntar en rejäl ombyggnad.

– Vi kommer i princip att bygga helt nytt. Den kommer också att bli lite större än den nuvarande restaurangen och lite större än vår andra Big Boy-restaurang vid Västermalm i Sundsvall.

Så fort han får klart med bygglovet, så ska byggarbetet i gång.

– Jag räknar med att vi kan öppna före midsommar i alla fall, helst lite tidigare.

Hur mycket satsningen kommer att kosta vet han inte riktigt ännu.

– Nej, vi håller på med projekteringen nu. Men över tio miljoner kronor blir det säkert.

Restaurangen i Birsta blir Big Boy Norrs sjätte. Förutom i Sundsvall finns man även i Piteå, där huvudkontoret ligger, Luleå, Umeå och i Härnösand.

– Men vi har nu en ganska expansiv plan på fler etableringar. Det blir både på nya orter och där vi redan finns. Men förutom den i Birsta så är inga ytterligare etableringar klara i dag, säger Karim Layouni.