Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BIK SK startar namninsamling för Tanurcov – över 600 namn på några timmar

 
Utvisningen av Sergiu Tanurcov
Visa alla artiklar

Under tisdagen nåddes BIK SK av beskedet att deras tränare Sergiu Tanurcov utvisas från Sverige. Laget valde då att starta en namninsamling för att Tanurcov och hans familj ska få stanna. Över 600 personer har skrivit på hittills.

I tisdags berättade vi om hur Sergiu Tanurcov, som ansökt om förlängt arbetstillstånd, fått beskedet från Migrationsverket att han under två månader år 2011 tjänat för lite pengar och att han därmed måste lämna landet.

LÄS OCKSÅ: Migrationsverket om förändringen som gör att Tanurcov utvisas: "Kan få ödesdigra konsekvenser"

Nu har fotbollslaget BIK SK, som Tanurcov varit tränare för under hösten, startat en namninsamling för att Tanurcov och hans familj ska få stanna i Sverige.

På sidan för namninsamlingen kan man läsa att BIK nåtts av två tunga besked den senaste tiden. Det ena var att de åker ur division 1, men det andra var betydligt jobbigare:

"Det andra beskedet däremot, gav "det värsta som kan hända" en helt ny innebörd och gör att det istället är våra hjärtan som gråter. Och spelet fotboll, det betyder idag ingenting."

I skrivande stund har 664 personer skrivit på listan, som bara blir längre och längre.

Uppdatering: Vid lunchtid på torsdagen hade namninsamlingen passerat 1100 underskrifter.