Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bik Sportklubb vädjar till Migrationsverket: Låt vår tränare få stanna i Sverige

Annons

Vi har nåtts av det hemska beskedet att vår omtyckta tränare Sergiu Tanurcov ej beviljas förlängt arbetstillstånd. Därmed måste han och hans familj lämna Sverige. Detta till ett land hans dotter aldrig besökt, ett land där hans dotter inte behärskar språket, ett land där hans dotter måste integreras i samhället likt Sergiu och hans fru en gång gjorde när de kom till Sverige.

Sergiu Tanurcov är en hederns man. Han vill göra rätt för sig, han ger alltid 100 procent för Bik Sportklubb. Han behärskar svenska språket, han har arbete.

Anledningen till att han måste lämna Sverige är två månader, fem år tillbaka i tiden, då han tjänade under Migrationsverkets krav på en inkomst på 13 000 kronor i månaden. Slås detta ut på de år Sergiu Tanurcov varit i Sverige klarar han Migrationsverkets krav med råge.

■■ För fler insändare, klicka här.

Dagligen rapporterar media om andra fall där det inte går lika väl. Då handlar det om arbetslöshet, socialbidrag och en debatt om integration. Sergiu Tanurcov och hans familj är ett mycket bra exempel på lyckad integration. Då ska han utvisas?

En reflektion som kan dras är vad som nu händer med invandrare som har tillfälligt arbetstillstånd. Ingen företagare eller förening törs satsa på en invandrare med risk för utvisning. Ingen förening vill genomlida det vi nu upplever. Ska samma regelverk gälla om personen blir sjuk i tio dagar och därmed inte når upp till miniminivån?

Låt förnuftet segra. Låt Sergiu Tanurcov och hans familj få stanna kvar i Sverige. Här har de sina vänner, sitt arbete och sitt liv. Om Sergiu får stanna i Sverige vet han att vi på Bik Sportklubb vill ha honom i vår förening.

Stöd vårt A-lags namninsamling till stöd för Sergiu och hans familj, länk via Facebook, Bik SK dam.

Styrelsen Bik Sportklubb Härnösand genom

Fredrik Andersson

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel