Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bil övertänd i Birsta: "Ingen spridningsrisk till skogen"

På söndagskvällen klockan 23.12 kom ett larm till SOS om brand i ett fordon i Birsta. Bilen var helt övertänd när räddningstjänsten kom fram.

Det tog cirka tjugo minuter innan räddningsstyrkan hittade fram till den brinnande bilen på söndagskvällen. Den står parkerad vid Klökanvägen/Lagbasvägen i västra Birsta.

– Vi har precis kommit fram och håller på att släcka av, det var lite oklart var bilen stod och svårt att hitta rätt, säger Peter Höglund, inre befäl vid räddningstjänsten, vid 23:30-tiden.

Bilen var helt övertänd. Enligt tidiga uppgifter hade branden spridit sig till ett träd intill, men det råder ingen risk för spridning.

– Det blir ju så, att lågorna slickar upp mot trädet. Men det finns ingen spridningsrisk till skogen, säger Peter Höglund.

Även polis kallades ut på larmet.

– Vi har varit där och kommer åka igen och försöka identifiera fordonet när det har svalnat, säger Björn Pettersson, befäl vid polisens ledningscentral.

Under tidiga natten fanns ännu ingen anmälan upprättad.

– Men de brukar inte börja brinna av sig själv.

Texten uppateras när vi vet mer.