Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bil övertänd utanför villa i Sörberge – rök ventilerades ut ur huset

En personbil övertändes vid en brand i Sörberge under natten mot fredag. Bilen stod parkerad intill en villa, som fick ventileras ur på grund av rökutvecklingen.
Branden misstänks vara anlagd.

Larmet kom in till SOS Alarm klockan 00:34. Bilen var övertänd när räddningstjänsten kom fram.

Läs också: Tidigare våldtäktsmisstänkt från Sundsvall vill ha skadestånd

– Det är en bil som står nära ett hus, cirka en meter ifrån, och det är mycket rök som har kommit in i huset. De håller på att släcka branden och ventilerar ut röken ur huset, säger Torbjörn Thoresson, inre befäl vid räddningstjänsten vid 01-tiden.

Branden var då under kontroll och det rådde inte längre någon spridningsrisk. Det ska ha varit personer i huset när branden startade, men ingen skadades, enligt uppgifter från polisen.

Vet ni vad branden orsakats av?

– Nej, det är oklart, säger Torbjörn Thoresson vid klockan 01.

För Plus-kunder: Droger har smugglats in på Saltvik – intagna upptäcktes påverkade och sattes i isolering

Då räknade räddningstjänsten med att vara kvar på platsen i cirka en halvtimme till, beroende på hur mycket rök som kommit in i huset. Även polis var på plats.

– Det är oklart om det handlar om brott eller parkeringsvärmare eller liknande, så jag får återkomma om det, säger John Enzinger, polisbefäl vid ledningscentralen i Region Nord.

Senare uppger polisen att branden misstänks vara anlagd och att man upprättat en anmälan om skadegörelse.

Läs också: Flicka dömd för misshandel av annan flicka i Sundsbruk