Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråbons värstingbil segrade i stor tävling: "Fantastiskt kul att vinna"

Timråbon Hans Åströms bil kammade hem första pris i klassen 80-tal och nyare på American Car Show i Norrtälje. "I mina ögon var min bil finast, men jag trodde inte jag skulle vinna", säger han.

Annons

Hans Åström håller upp pokalen från American Car Show.

Förra lördagen var det årliga eventet American Car Show i Norrtälje. Bilfantaster från hela landet åker dit för att ställa ut sina bilar eller för att kolla på andras. Hans Åström från Timrå har varit där flera gånger, men hade i år ingen tanke på att delta i någon tävling med sin Ford Mustang GT California Special, årsmodell 2009.

– När vi väl var där tänkte jag att jag lika gärna kunde sätta en lapp på bilen och vara med i utställningen, säger han.

För att utse en vinnare i varje kategori är det fem domare som har ett varsitt bedömningsområde, bland annat inredning, lack och motorutrymme.

– De bedömer väldigt noga och man får poäng för små förändringar. Jag har bland annat bytt ut tankluckan och kofångaren. Det gäller att få ihop helheten för att vinna pris.

Hans Åströms bil är en retro-modell av Ford Mustang.

Hans Åström har vunnit pris tre gånger tidigare på American Car Show, men då med andra bilar. Han har importerat flera bilar från USA och så även hans vita Ford Mustang GT/CS.

– Jag trodde aldrig jag skulle köpa en vit bil, men den här är väldigt stilren med de svarta detaljerna och den tvåfärgade inredningen, säger han och berättar att han inte behövt göra någon stor renovering på bilen.

– Jag har mest putsat på ytan. Jag har sänkt bilen och köpt Chip Foose 20 tums kromfäljar. Jag har pyntat motorutrymmet och trimmat motorn lite.

Sin Ford Mustang GT/CS har Hans Åström haft sen början av året.

Totalt var det omkring 1 600 bilar på American Car Show och enligt Hans Åström var det en bra representation av bilar i klassen 80-tal och nyare. Den bilen som vann klassen i fjol tävlade även i år och Hans Åström trodde därför att han skulle bli snuvad på segern.

– Det var fantastiskt kul att vinna och det visar att jag gjort något rätt och har bra smak. Klart att man blir stolt och lite mallig, säger han.

Rolig detalj på bilen.

Mer läsning

Annons