Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilar brann vid flyktingboende i Timrå – misstanke om anlagd brand

Strax innan åtta på tisdagskvällen kom det in ett larm om att en personbil brann vid flyktingboendet på Hamsta gård.
Snabbt spred sig branden till flera bilar.
– Vad patrullen uppgav så kan det finnas misstanke om brott. Det måste utredas vidare, säger Tommy Nygren, vakthavande befäl.

Hamsta gård används för närvarande som boende för ensamkommande flyktingbarn.

Vid kvart i åtta ringde de boende 112 och larmade om en brinnande bil nära byggnaden. Branden spred sig till intilliggande bilar. Två personbilar var helt utbrända och gick inte att rädda och en minibuss hade fått brännskador.

Räddningstjänsten kunde i alla fall säkra att inte branden spreds till ett pelletsförråd några meter från de parkerade fordonen.

Polisen misstänker nu att branden kan vara anlagd.

– Vad patrullen uppgav så kan det finnas misstanke om brott. Det måste utredas vidare. Men tre bilar kan inte börja brinna utan anledning, säger Tommy Nygren, vakthavande befäl.

Sannolikt kommer polisen höra vittnen under onsdagen.

– Vi vet så klart inte om vi kan koppla branden till just att det är ett flyktingboende, men vi måste ha det i beaktande. Vi får kanske ta upp ärendet i morgon och prata närmare med de på plats.