Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilarna går sönder – säg inte att vi ska vara nöjda med vägen

Med anledning av artikeln Boende trötta på farliga vägar i Västansjö: "Den här sörjan har jag inte varit med om förut", ST 8/11.

I ST kommenterade du, Kristofer Engstrand, apropå vägarna i Västansjö-, Åvikeområdet med flera att vi inte begrep hur bra vår väg blivit de senaste åren, och förklarade att skicket på vägen beror på det myckna regnandet.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nej och åter nej. En grusväg som är riktigt dränerad skall hålla för en regnig höst. Däremot är det beläggningen som las på vägen för några år sedan och även i fjol som gjort denna smet på vägen. Vad innehåller slitlagret? Är det så kallat lerberg, månntro? Ge oss ett ordentligt svar på det. Lite ödmjukhet och förståelse från din sida väntar vi oss här i bygden.

Vägsträckan är ökänd bland våra vänner som den sämsta väg de någonsin åkt på. Så, nej. Kom inte och påstå att vi skall vara nöjda när bilarna går sönder, vi får spola av lervällingen från bilarna varje gång vi kommer hem och vi gruvar oss när vi ska iväg nästa gång.

Marianne Ersson, Gudrun Olsson, Karin Wiklander, Yvonne Weden, Gerd Holm, Lena Staaf, Karin Moberg och Kerstin Vesterlund

Fastighetsägare

Läs också:

Slut upp bakom E14 – en viktig pendlingsväg som kräver mer än måttband

Ha koll på trafiken och anpassa hastigheten – så svårt är det inte

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel