Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BILDEXTRA: Kika in i nya jätteanläggningen på Baldershov: "Så modernt det kan bli"

Artikel 7 av 7
Rackethallen i Baldershov
Visa alla artiklar

Nu börjar den nya superhallen vid Baldershov ta form. Om ett år är det tänkt att hallen ska invigas. ST fick följa med och ta en titt in i den nya anläggningen.
– Vi hade lite förseningar i början, men nu har det flutit på ganska bra, säger Alexander Hammar, arbetsledare på Peab.

Om ett år ska den nya anläggningen på Baldershov stå klart. Det är en rejäl förbättring av den gamla hallen med sex nya tennisbanor, tio banor för badminton, tre padelbanor, fem squashbanor, 18 pingisbord, friidrottsunderlag samt två nya idrottshallar.

Till det tillkommer omklädningsrum, relaxavdelning, gym, restaurang samt två läktare med plats för 350 personer vardera. Totalt handlar det om 15 000 kvadratmeter, där man bygger ut 11 000 kvm mot den gamla hallen som var 4000 kvadratmeter stor.

– Det är väl så modernt det kan bli, säger Anders Granat, arbetschef på Peab.

Den nya hallen byggs alltså ihop med den gamla hallen.

– Det har varit en utmaning att ansluta mot befintlig byggnad. Det är väl det som är lite unikt med projektet med alla de här anslutningarna, säger Alexander Hammar, arbetsledare på Peab.

Bygget blev aningen försenat i början vilket gjorde att man fick bygga mer än man planerat under vintern. Men tidsplanen ska i dagsläget hålla och man räknar med invigning i juni 2022.

Följ med in i den nya hallen här: