Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildextra: Se årets deltagare i Ica-loppet

För andra året i rad arrangerade Matfors SK Ica-loppet. Trots kylan var det många som hade letat sig till spåret.
– Vi är otroligt nöjda och hoppas kunna fortsätta att utveckla loppet, säger tävlingsledaren, Peter Blomkvist.

I årets upplaga av motionsloppet Ica-loppet var det 160 deltagare som hade anmält sig till dam- och herrklasser i distanserna en mil, två mil och fyra mil i klassisk stil.

– Det var fler än premiären året innan så det är vi väldigt nöjda med. Den här tävlingen är en satsning som vi jobbar med på lång sikt, säger Peter Blomqvist.

I herrarnas fyramil var det Markus Ottosson, Lager 157, som slog fjolårets tid och tog hem förstaplatsen på 1:59:39, drygt åtta minuter före Mattias Westman, Röbäcks SK, som knep andraplatsen.

– Det gick bra och jag försökte fokusera på att hålla ett jämnt tempo under hela loppet.

Tävlingen är seedningsgrundande för Vasaloppet vilket gynnar Marcus Ottosson som ska delta.

– Det här loppet var en del av mina förberedelser inför Vasaloppet och jag ska fokusera på att tävla mer innan dess. Jag ska bland annat till Schweiz snart och åka 65 kilometer.

Vinnaren i damernas fyramil blev Jessica Ericsson, Stockviks SF, som var nöjd med sin insats och gick i mål med tiden 2:28:16.

– Jag fick en bra start och det höll i sig. Det var ett långt lopp och då blev vissa delar tuffare än andra men det gick bra.

Jessica Ericsson kommer inte att delta i Vasaloppet men har däremot Tjejvasan att förbereda sig inför.

– Jag kom bland de 30 bästa förra året i Tjejvasan och kvalificerade mig till elitledet i år.

I damernas tvåmil var det Angelica Saur, Ljustorps IF, som slutade som segrare efter 1:36 i spåret.

– Jag trodde inte att jag låg så bra till. Det var trögt i början men sen gick det bättre. Det var jättekul att vinna. Jag kom på andra plats förra året, men då var det en annan bana och Charlotte Kalla som vann.

Niklas Eriksson åkte herrarnas fyramil och slog sitt personliga rekord.

– Det gick ganska bra. Jag har tränat mer och åkte bättre i år än förra året.

Men utsikterna för loppet såg till en början mörka ut då bristen på snö gjorde att spåren fick planeras och dras om i sista stund. Trots den sena förändringen var tävlingsledaren Peter Blomqvist nöjd med resultatet.

– Planen var alltid att genomföra loppet. Vi har jobbat jättehårt med att få till bra spår. Vi fick ändra banan och efter omständigheterna blev det ändå väldigt bra.