Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilfirma låter bilarna stå på tomgång – tänk på miljön

Nu är vinterkylan här vilket resulterar i frost på bilrutorna. Har man inte haft motorvärmare samt kupévärmare inkopplad under natten så får man bita i det sura äpplet och skrapa rutorna. Tydligen anser de som jobbar på Berners att de står över detta.

Läs också: Känner stor oro för framtiden – vi måste göra något nu

De senaste dagarna som jag har passerat Berners så har ett tiotal bilar stått på tomgång utanför för att rutorna ska tina upp. Härligt miljömedvetet, måste jag säga! Slå ihop den samlade mängden med utsläpp som det genererar under en vinter så borde det överväga ansträngningen som krävs, kan man tycka. Kanske de anställda borde få vantar i julklapp så att de kan skrapa rutorna på bilarna i stället?

Fundersam

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Svar direkt: ”Vi kommer att vidta direkta åtgärder”

Tack, för att du uppmärksammat detta och hör av dig. För oss på Berners är miljön viktigt och vi jobbar konstant utifrån miljökonsekvenser av vårt arbete. Vi kommer att vidta direkta åtgärder för att tomgångskörning inte ska upprepas. Du är välkommen att kontakta mig direkt så kan jag visa hur vi arbetar med att miljö-anpassa vårt arbete på alla plan.

Peter Stenberg

Vd Berners person- och transportbilar

Läs också: Lokalt engagemang kan ge globala effekter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel