Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilföraren som körde på deras hund smet – nu efterlyser familjen föraren

Marianne Thörnlund och hennes son skulle en snabb sväng till affären. Dagen därpå fyllde Mariannes dotter år och nu fattades det vetemjöl. De gick som vanligt till bilen på andra sidan vägen – då var olyckan framme.
Nu vill familjen ha kontakt med föraren som dödade deras hund och smet.

Annons

Det var tisdagen den 24 november som familjen Thörnlunds hund Pärla blev överkörd på väg 86 genom Byn, Bispgården. Precis på dagen nio år sedan cockerspaniel/pudeln blev en del av familjen.

– Vi hörde en smäll bakom oss, när vi vände oss om såg vi hunden rulla på vägen. Bilen bromsade, jag trodde den skulle stanna, säger Marianne Thörnlund.

Föraren valde att smita från platsen.

– Min son skrek rakt ut hundens namn, han tog upp henne i famnen, vi bar in henne. Hon var död, helt borta. När jag satt med henne i kökssoffan slog fortfarande hjärtat, men hon var död, säger Marianne Thörnlund.

Nu har Marianne efterlyst föraren av bilen på Facebook med ett nytt inlägg varje dag.

– Jag vill att den som körde ska ge sig till känna, man gör inte såhär. Hundens liv går inte att rädda nu, men jag vill gärna att den som gjorde det står upp för det och ber om ursäkt, säger Marianne Thörnlund.

I chocken över att en familjemedlem blev påkörd glömde de att ta registreringsnumret på bilen.

– Det var en sådan chock, jag tyckte det var en mörkrödbrun bil, min son tyckte den verkade svart, säger Marianne Thörnlund.

Det har varit tuffa dagar för familjen.

– Det var sådan otur att dörren på baksidan var öppen, vi brukar vara jättenoga med att stänga, Pärla var aldrig ute sådär hur som helst, säger Marianne.

På dotterns födelsedag fick familjen begrava Pärla.