Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilist körde upp på tågspåret i centrala Sundsvall – ledde till tågförseningar

Tågtrafiken stoppades i Sundsvall sent på lördagskvällen efter att en bilist kört upp på spåret i centrala stan, och sedan stannat där.
Bilisten ska själv ha kört av spåret innan tåget kom, utan att ge sig till känna.

Klockan 22:08 larmades polis om att en bilist kört upp på järnvägsspåret i centrala stan och sedan kört av spåret strax innan tåget kom.

– Bilen ska ha kommit från E-street och sedan kört upp på spåret, säger Marcus Isacson på polisens regionledningscentral.

Tågtrafiken fick stoppas under en kortare tid, och det ledde till kortare förseningar.

– Det var ett tåg till Ånge, och ett tåg till Härnösand som blev försenade i ungefär 15-20 minuter, säger Mona Huovinen, presskommunikatör på Trafikverket.

På grund av varningar i form av ljud, ljus eller bommar vid tågspåren, är det inte vanligt att bilar stannar på spåret menar Mona Huovinen. Om det ändå skulle ske, beror det oftast på andra orsaker.

– Det brukar handla om bilar som av någon anledning fått stopp på bilen, eller som råkat fått stopp på bilen på grund av sjukdomstillstånd, säger hon.

Trafikverket åkte till platsen och kontrollerade att det inte blivit några skador på infrastruktur, innan tågtrafiken kunde släppas på igen.

Bilen som körde upp på spåret har ännu inte anträffats.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta ST.nu via telefon: 060-19 71 64, mms/sms: 72060 e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.

FLER NYHETER:

Sundsvall går mot segern – kan utses till Sveriges vackraste stad: "Bara Visby som hotar"

För Plus-kunder: Lista: Så mycket tjänar spelarna och tränarna i Timrå IK

Märklig 19-taggare sköts i Hälsingland: "Aldrig sett något liknande"

För Plus-kunder: Tusentals såg ljusshowen i Västanå – se fyrverkerierna spraka över fallet

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.