Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Billigast avgifter för boende i Sundsvall – så ser det ut i länet

Invånarna i Västernorrland betalar mer för avgifter och taxor än resten av landet. Boende i Sollefteå betalar mest – och Sundsvall minst.

Invånarna i Västernorrland betalar 1 939 kronor för avfall, vatten och avlopp, el och fjärrvärme. Det är högre än genomsnittet i landet, som ligger på 1 883 kronor, visar Nils Holgersson-rapporten.

Men skillnaden mellan länets kommuner är stor där Sollefteå betalar mest – och Sundsvall minst. I Sundsvall betalar man 1 735 kronor per månad medan i Sollefteå ligger avgifterna på 2 134 kronor.

– Den Sundsvallsbo som väljer att flytta till Sollefteå kan komma att öka sina kostnader för dessa tjänster med 23 procent. Därför är det viktigt att vi uppmärksammar politiker och beslutsfattare på både prishöjningar och skillnader. Vår kartläggning bör vara ett viktigt beslutsunderlag för dem. Detta är kostnader som får konsekvenser för mångas privatekonomi, säger Jennie Wiederholm, ordförande för Nils Holgersson-gruppen i ett pressmeddelande.

Nils Holgersson-rapporten är en årlig rapport som kartlägger avgifter och taxor i landets alla kommuner. Månadskostnaden är beräknad för en vanlig trerumslägenhet.

Dyrast och billigast i Västernorrland:

1. Sollefteå: 2 134 kronor

2. Ånge: 2 068 kronor

3. Kramfors: 2 045 kronor

4. Timrå: 1 937

5. Örnsköldvik: 1 889

6. Härnösand: 1 766

7. Sundsvall: 1 735

FLER NYHETER:

Ymnigt snöfall över västra Medelpad – stor risk för snömodd och halka

För Plus-kunder: 20 miljoner i potten om rättspsyk växer – landstinget kan tjäna stora pengar på fler utomlänspatienter

De bor i husvagn året runt: "Man kan inte bo bättre"

För Plus-kunder: Ikea-chefen Carina har funnit lugnet vid havet i Örnsköldsvik: "Utsikten är inte av denna värld"