Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Billy nära kontrakt med Kilmarnock

Tidigare GIF-backen Billy Berntsson ser ut att byta Norrporten Arena mot skotska klubben Kilmarnock FC:s Rugby Park.

– Han är nära kontrakt nu, det har gått väldigt bra, säger Vesa Ämmälä på agenturen BMA Group.

Billy Berntsson har varit på plats i Skottland i tio dagar för att provspela med Kilmarnock FC. Klubben ligger just nu på en sjätteplats i skotska högstaligan, SPL – och klubbens krav på sin nya högerback stämmer väl in på Berntsson.

– Man vill ha en modern högerback som gillar att gå upp i banan och som har ett bra inlägg, särskilt att spelaren kan slå bra inlägg är viktigt och det är ju precis de här egenskaperna Billy har. Jag tycker att det ser mycket lovande ut, säger Vesa Ämmälä på agenturen VMA Group, som hjälper Berntsson.

Kilmarnocks manager och sportchef, forne finske storstjärnan Mika-Matti "Mixu" Paatelainen har gillat vad han sett av Berntsson hittills.

– Jag känner Mixu väl, det är en nära vän till mig och han gillar Billys spelstil, att han är snabb och att han har bra teknik och att han gillar att gå offensivt. Dessutom tycker han om honom som person, de verkar komma bra överens.

Något kontraktsförslag har inte Vesa Ämmälä eller Berntsson sett till ännu – men Billys vistelse har förlängts. Troligen för att klubbledningen vill se honom spela match.

I förra veckan skulle Billy Berntsson ha testas i en träningsmatch mot Motherwell, men den matchen ställdes in. I dag väntar i stället en träningsmatch mot Rangers.

– Det blir match på Rangers träningsarena och vi hoppas att den blir av, det har snöat så mycket i Skottland nu, men jag tror att om matchen blir av kan vi troligen börja förhandla efter det. Man vet ju aldrig förrän bläcket torkat, men allt känns bra så här långt.

Enligt Vesa Ämmälä finns det både svenskt och även annat utländskt intresse för Berntsson.

– Vi får se var det bär i väg, men Billy har trivts väldigt bar de här dagarna i Skottland och vill gärna spela med Kilmarnock.

Billy Berntsson har precis lämnade GIF Sundsvall efter säsongen då hans kontrakt löpte ut. Det blev tre säsonger med GIF Sundsvall. Berntsson övertog platsen som högerback när Mikael Lustig flyttade till Norge och han har varit mer eller mindre given i startelvan sedan dess. Under sina tre år i Sundsvall har han bara missat 11 seriematcher.

Nu väntar nya äventyr. Troligtvis i Skottland.

– Det lutar åt det. Men vi ser det här som en mellanstation för Billy. Kilmarnock är en lagom klubb och en utmärkt mellanstation på väg mot något ännu större och den spelare Billy kommer att vara om kanske tre år, säger Vesa Ämmälä.