Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilolycka i Sandnäset

Bilen rullade flera varv och en person blev kvar fastklämd i bilen. Tre fördes sedan till sjukhus.

En personbil körde av väg 320 i höjd med Sandnäset Gimåfors och ska enligt uppgifter ha rullat flera varv. Tre personer var inblandade i olyckan varav en blev kvar i fordonet och fick klippas loss av räddningstjänsten.

Även polis och ambulans åkte till platsen. Det är dock oklart vad som orsakat olyckan, men vakthavande befäl på polisen tror att den kan ha berott på vädret.

– Det var en skrap kurva på olycksplatsen samt dåligt väglag på grund av regnet, säger Krister Öst, vakthavande befäl vid polisen i Sundsvall.

Trafiken var länge avspärrad i båda riktningarna men började åtminstone vid 01-tiden natten mot måndagen släppas på igen.

– Det tog lång tid att bärga bilen, eftersom det var en krokig väg och vi inte ville orsaka fler olyckor på platsen, säger Krister Öst.

Samtliga inblandade fördes med ambulans till Sundsvalls sjukhus och enligt Peter Höglund, inre befäl vid räddningstjänsten, ska skadeläget vara allvarligt för två av de tre skadade.

– Vi brukar ju gradera skadeläget efter tre nivåer och här handlar det om en grön och två röda. Det vill säga två var allvarligt skadade, men båda var vid medvetande i alla fall, säger Peter Höglund.

Enligt räddningstjänsten rör det sig om två kvinnor och en man i 20–30-årsåldern.

Uppdatering 02:00: De två personer som skadades allvaligt ska enligt personal på akutmottagningen vara två kvinnor som är 18 år gamla. Båda har enligt läkare på akuten drabbats av allvarliga arm- och benskador.

En av kvinnorna opereras akut under natten. Den andra övervakas på intensivvårdsavdelningen.