Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biltjuv försökte köra över bilägare – stor polisinsats i natt

En stor polisinsats pågick under natten mot onsdag i både Timrå och Sundsvall. Två biltjuvar hade försökt köra på en bilägare och en av gärningsmännen jagades sedan av polisen under småtimmarna. Kumpanen togs fast av den bestulne Timråbon.

Annons

Vid 19-tiden under tisdagen stals en bil från Hagavägen i Timrå. Ägaren ser vad som händer och när han ska förhindra stölden försöker biltjuvarna köra på bilägaren.

Ägaren ringer sedan polisen cirka 22.00 och berättar att han hittat sin stulna bil i Fagervik. När polisen kommer är en av biltjuvarna kvar som ägaren stoppat. Den andra tjuven hade flytt till skogs.

Läs också: Polisen i Sundsvall grep biltjuv. Detta sedan allmänheten ringt polisen och berättat om en person som uppträdde konstigt

Han spåras ut till flygplatsen och polisen letar efter honom i området. Dock utan resultat. Men senare under kvällen kommer signaler om att mannen ska ha tagit sig in till Sundsvall med taxi.

När polisen kommer till den adress i Korsta dit taxin åkt, ser man hur en person springer från platsen. Flera patruller anländer och deltar i sökandet efter den misstänkte gärningsmannen.

Läs också: Bengt Svedin klippte gräset bara några meter bort när tjuvarna tog hans bil och släpvagn.

– Det är helt otroligt, man förstår inte att det kan hända, säger han.

Han hittas dock inte under natten. Men polisen menar att utredningsläget är gott och man har goda förhoppningar om att hitta den misstänkte.

Den 32-årige mannen som greps i Fagervik förs först till Sundsvalls sjukhus för att se över de skador han fick i samband med gripandet. Enligt 32-åringen så ska bilägaren ha tillfogat skadorna.

Han förs sedan till polisstationen och förhörs. Åklagare tar strax efter 04.00 beslut om att 32-åringen ska anhållas.