Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biltjuv greps på bar gärning: "En fokusperson för polisen"

En biltjuv greps på bar gärning i Granloholm sent på tisdagskvällen, i full färd med att rota runt i en bil i jakt på värdesaker. Bilen hade han redan hunnit stjäla och kört en kort sträcka.

Annons

Klockan 23:32 på tisdagen larmades polisen om ett pågående bilinbrott på Kalmarvägen i Granloholm. När polispatrullen kom fram till platsen var den misstänkte biltjuven fortfarande kvar och kunde gripas på bar gärning.

Läs också: Bil stulen vid gym i Nacksta – kan kopplas till flera bilstölder: "Har hänt på liknande sätt förut"

– Han hade fått i gång bilen och lyckats ta sig några meter, men fått något motorstopp. När polisen kom fram höll han på att rota igenom bilen efter värdesaker, säger Robert S Öhman, vakthavande befäl vid Västernorrlandspolisen.

Polisen är väl bekant med mannen sedan tidigare.

Läs också: Efter bilstölderna – gym skärper sina rutiner

– Han är en fokusperson för polisen i Sundsvall.

Polisen har pratat med bilägaren och händelsen rubriceras som tillgrepp av bil. Den misstänkte hade dock ännu inte förhörts vid 01:40-tiden natten mot onsdag.

– Han var så pass påverkad, så vi får vänta med förhör fram till morgonen.

Läs också: Timråbo stal bil och eldade upp den – åtalas

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!