Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bindefeld delar ut stipendier

Skådespelerskan Sara Sommerfeld får tillsammans med dokumentärfilmaren Johan Romin ett av stipendierna från Micael Bindefelds Stiftelse till minne av Förintelsen.

Pengarna ska användas till finansieringen av dokumentärfilmen "Min farmor och Förintelsen" där Sara Sommerfeld på olika sätt närmar sig sin farmors historia. Filmen ska sändas i TV4 i maj.

Två projekt får dela på sammanlagt 300 000 kronor. Det andra stipendiet ges till fotografen Örjan Henriksson och till fotoutställningen "Auschwitz KZ I-II". Örjan Henriksson har fått tillstånd att fotografera i annars låsta rum i Auschwitz. Bilderna, som enligt juryn "öppnar upp Förintelsens innersta rum", ska nu visas på Liljevalchs konsthall och därefter turnera till Halmstad konsthall, Visingsö konsthall samt till Jamtli i Östersund.