Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bindefeld festar med Reinfeldt i tv

Djupa samtal eller avslappnat flams - det beror på vem som gästar i höstens tv-satsning "Fest hos Bindefeld" i Kanal 5.
När den okrönte mingelkungen bjuder hem kändisvänner på middag är Fredrik Reinfeldt först ut.

– Det är otroligt roligt och känns lyxigt att få chansen att göra ett sådant här program, säger Micael Bindefeld.

Han har känt både Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam sedan 1980-talet. I programmet lagar han tillsammans med dem varje vecka en festlig måltid som avnjuts i festfixarens trädgård på Värmdö i Stockholm.

– Jag tror att vi kompletterar varandra bra. Och eftersom vi går så långt tillbaka har vi en grundtrygghet som gör att gästerna känner sig välkomna, säger han.

I det första avsnittet är temat jordgubbar och svensk sommar. Då dyker ingen mindre än före detta statsministern Fredrik Reinfeldt upp. Han får sällskap av skådespelaren och modellen Izabella Scorupco samt sångerskan Sarah Dawn Finer.

– De har aldrig träffat varandra förut, så det blir ett väldigt spännande möte där Fredrik Reinfeldt berättar om sin bakgrund och farfarsfadern som var cirkusdirektör, säger Micael Bindefeld.

Han utlovar en dag med allt från plantering av träd till en kaotisk krocketmatch och slutligen ett samtal om etnicitet och släktskap.