Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bioguiden

Betyg: 4

Body of lies

Ridley Scotts nya epos fokuserar på Roger Ferris och Ed Hoffman, två CIA-anställda, vars liv kretsar kring kampen mot den islamistiska terrorn. Hoffmans resultatfixerade cynism går inte riktigt ihop med kollegans mer flexibla agerande.

Scott ger inga entydiga svar, och lösningarna på problemen är långt ifrån självklara. Leonard DiCaprio och Russell Crowe gör därtill lysande insatser.

PE

Låt den rätte komma in

Vampyrskräck i stockholmsförorten Blackeberg är grunden i relationsdramat om en ung pojkes vardagsproblem med mobbing och frånvarande föräldrar. Ett ljus i tillvaron uppenbarar sig när han träffar hemlighetsfulla flickan Eli.

Krypande stämning, trovärdigt skildrad och inte minst en lysande insats av den unga huvudrollsduon.

JH

Betyg: 3

Sex Drive

Ytligt sett handlar Sex Drive bara om att förlora oskulden och få ligga till nästan vilket pris som helst. Alla de nödvändiga vulgariteterna är med, men även en del mindre väntade, och en faktiskt ganska söt kärlekshistoria i marginalen.

PE

Bond – Quantum of Solace

När Bond tar det definitiva steget in i 2000-talet saknas charm och wow-känsla. Daniel Craig är dock strålande som känslomässigt kantstött och kallblodig agent i denna påkostade men inte särskilt märkvärdiga actionthriller.

JH

Rallybrudar

Komedi i värmländsk 60-talsmiljö, där Eva Röse och Marie Robertson övertygar som självständiga och charmiga rallybrudar. En måbra-rulle som värmer som ett par Lovikkavantar i vinterkylan.

JH

Mamma Mia

Ett färgsprakande kaos, som i början känns på gränsen till outhärdligt krystat. Men mot slutet svingar sig filmen upp på stadigare vingar mot den azurblå grekiska himlen med hjälp av Abbas största hits.

EB

Betyg: 2

Twilight

Ännu en variant på temat ung kärlek med till synes oöverstigliga hinder, här med vampyrer i centrum. Att ha en relation med en levande död är varken oproblematiskt eller säkert.

Twilight ger tonårstjejerna i målgruppen det förväntade: mystik, lagom farlig romantik, kysk sensualism och heta grabbar. Den är dessvärre också lång, ojämn i skådespeleriet och onödigt tam.

PE

Madagaskar 2

Den djuriska fyrklövern från New Yorks Zoo vill hem till storstadsdjungeln igen, men deras plan kraschar på den afrikanska savannen. Där möter de sitt ursprung i olika omfattning.

Filmen består av dialog som inte leder nån vart, och skratten är förvånansvärt få. Bara tokstollen Julien och de hårdkokta pingvinerna roar.

JH

Niko

Renpojken Niko rymmer hemifrån för hitta sin rumlare till far, som jobbar i tomtens luftburna renspann. Historien är ett dignande julbord av förutsägbarhet med ett budskap som verkar hämtat ur Disneys handbok i oförarglighet.

CC

High School Musical 3

Bara balen och en avslutande show signerad de ambitiösa dramaeleverna återstår innan det är dags att gå ut i det fortsatta pluggarlivet. Showandet utgör filmens behållning, inte det smått träiga agerandet mellan låtarna.

PE

Betyg: 1

Långfilmen om det semestrande paret Gösta och Gun och de ideliga katastrofer som drabbar dem är en stor besvikelse. Den bokstavliga poänglösheten är närmast plågsam. Rolf Skoglund som den koleriske Gösta framkallar de enda fnissen värda namnet.

PE

JH: Janne Hallman, PE: Peter Eliasson, EB: Ebba Blume, CC: Carl Cato