Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Birgit var en underbar kollega och vän

Birgit Nilsson, Alnö, har avlidit 64 år gammal. Hennes närmaste är maken Kjell, tre söner med familjer samt syskon och mor.

Vår kollega och vän Birgit Nilsson har lämnat oss. En epok är slut.

Birgit har arbetat på Ljustadalens lilla skola sedan skolan byggdes, det vill säga i över 30 år. Hon har större delen av tiden arbetat som klasslärare. Hon har också haft andra uppdrag utöver detta såsom tillsynslärare, arbetslagsledare, ekonomiskt ansvarig, fackligt ombud för Lärarförbundet samt varit representant för barnhjälpsorganisationen Majblomman. De sista åren jobbade Birgit som speciallärare på skolan.

Som klasslärare var Birgit mycket omtyckt både av elever och föräldrar. Många av de elever hon haft har återkommit som föräldrar. Hennes lugna fina sätt gjorde att klasserna hon hade upplevdes harmoniska. Hon skapade ett intresse hos eleverna när hon på lektionerna berättade om saker och ting med fantastisk inlevelse. Särskilt historiska berättelser.

Birgit vurmade särskilt för de barn som behövde mest. I sin roll som speciallärare kunde hon verkligen hjälpa barnen att utvecklas utifrån sina individuella behov. I och med uppdraget som Majblomme-representant kunde hon också se till att de barn som hade störst behov fick hjälp genom ekonomiskt bidrag. Det kunde gå till exempelvis glasögon, skridskor och annat som barnen saknade.

Birgit har varit en ovärderlig tillgång för skolans personal. Under en lång tid på skolan var hon den som höll ihop verksamheten, den person alla vände sig till. Hon välkomnade alla på ett fint sätt. Hennes dörr stod alltid öppen för alla som ville prata en stund om stort och smått. Hon gav av sig själv, stod för mycket glädje genom sina olika berättelser om episoder ur vardagen. För de nyanställda lärarna på skolan har hon fungerat som en mentor även om hon inte alltid varit det på papperet. Vi har alla fått hjälp av Birgit i olika svåra situationer. Hon kunde alltid ge ett bra stöd och goda råd utifrån sin långa erfarenhet. Trots att hon jobbat så länge som lärare fastnade hon inte i gamla hjulspår, utan var en mycket engagerad och intresserad pedagog med öppet sinne för nya rön och material.

Birgit har varit en underbar kollega och vän. Hon är saknad av många. Om det är så att barnen kommer till Nangijala, hoppas vi att Birgit hamnar där hos dem, då kan barnen känna sig trygga.