Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Birgitta tvingades att slå igen sin lilla presentbutik i Sörberge

Butiken i Sörberge var hennes drömprojekt.
Men det höll bara i ett och ett halvt år.
– Hälsan går först, säger Birgitta Melander.

Annons

Skyltdockan i butiken var den som namngav Birgitta Melanders lilla bod på Bölevägen i centrala Sörberge. Gunnars bod öppnade hon i mars förra året och det var en livsdröm som gick i uppfyllelse för Birgitta när hon kunde slå upp portarna till inredningsbutiken. Men nu har hälsoproblem gjort att hon fått stänga igen.

– Jag fick en blodpropp i ögat och det gör att jag inte orkar längre, förklarar Birgitta.

Under de 18 månader som hon drev butiken så har det gått jättebra även om det varit en del problem på vägen. En vattenskada gjorde till exempel att butiken behövde stänga under en tid.

Problemen med ögat gjorde att hon inte kunde arbeta som hon ville. Vid beställningar fick hon till exempel ta hjälp av sin make Åke Melander och det var inte så butiken skulle fungera. Därför beslutade hon om att slå igen och utförsäljningen av varorna gick fort. Många kunder har också uttryckt sin sorg över att butiken stänger.

För Birgitta var det aldrig några problem med att ta beslut om att stänga och att hon öppnade ångrar hon inte heller.

– Det har varit jätteroligt och jag ångrar inte en sekund att jag provade, säger Birgitta Melander.