Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Birsta city rankas som Sveriges populäraste köpcentrum – igen: "Helt fantastiskt"

När kunderna röstar fram landets bästa shoppingcenter är Birsta city en vinnare – för tredje gången.
– Att vi får så här höga betyg är helt fantastiskt, säger centrumchef Anna-Lena Wessén.

Birsta city har utsetts till landets populäraste köpcentrum i den undersökning som årligen genomförs av Tidningen Market, där kunder bland annat betygsätter kundbemötande, atmosfär och butiksutbud.

De senaste fyra åren har Birsta hamnat på andra eller tredje plats. Senast shoppingmeckat tog hem guldplatsen var år 2011.

– Vi konkurrerar med hela landets stora köpcentrum och att vi än en gång ska lyckas ta förstaplatsen, det trodde jag faktiskt inte. Det här är fantastiskt roligt, säger Anna-Lena Wessén.

Hon betonar att utmärkelsen ska firas.

– Vi ska hitta på något trevligt och fira det här tillsammans med all personal. Att få den här utmärkelsen är ju ett gemensamt arbete med alla butiker.

I år är det dessutom 50 år sedan Ikea öppnade i Sundsvall, i den fastighet där Birsta city ligger i dag.

– Det här blev som en extra guldstjärna, tycker Anna-Lena Wessén.

Den 17 mars öppnar det nya shoppingcentret i Umeå – vilket kan betyda konkurrens för Sundsvall.

– Som vi ser på det finns det utrymme för oss båda men naturligtvis kommer det här att påverka vårt upptagningsområde. Men det finns en lång tradition av att åka till Birsta för att handla och vi tror att vi kommer fortsätta bibehålla ett starkt handelsområde i den här regionen, säger Anna-Lena Wessén.