Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn dödade björn – med bil

Plötsligt dök björnen upp på vägen. Krocken gick inte att undvika.
– Den kom från ingenstans, säger Björn Berglund.

Annons

Björn Berglund i Sundsbruk och hans kollegor var på väg från Sollefteå till Örnsköldsvik på länsväg 335 natten mellan måndag och tisdag. De körde firmans skåpbil, en Mercedes-Benz Sprinter, och när de vid halv två-tiden var i höjd med Grätnäs fick de tvärnita.

– Allt gick så fort, vi kom och körde på vägen och plötsligt stod det en björn där. Den kom från ingenstans och sedan stod den där mitt på vägen, säger Björn Berglund och fortsätter:

– Vår första reaktion var "Kolla, det var en björndjävel", sedan ringde vi till SOS.

Björnen träffade bilens front och klippte stötfångaren. Men i övrigt gick det bra och inga personskador uppstod, vilket Björn Berglund tackar den stora bilen för.

– Vi hade tur som satt så pass högt upp, annars tror jag inte att vi hade klarat oss lika bra.

Räddningstjänst, polis och bärgningskår kallades till platsen, men innan björnen transporterades bort hann Björn Berglund ta ett foto med sin namne.

– Jag har aldrig sett en björn tidigare, så jag kände att jag var tvungen att passa på att ta en posebild med den, även om den var död, säger han.