Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn Hellkvist klar som huvudtränare för Modo – skrivit på för tre år

Under onsdagen presenterade Modo en nyhet angående kommande säsongs trupp.
Klubben har gjort klart med en ny huvudtränare, nämligen IK Oskarshamns succétränare Björn Hellkvist.
– Han passar jättebra in, säger sportchefen Micke Sundlöv till Modos hemsida.

De senaste veckorna har det spekulerats kring vem som ska ta över rollen som huvudtränare i Modo Hockey.

Ett av namnen som ryktats till Modo har varit Magnus Sundquist, senast i Tingsryd, som varit ett av tre namn

På onsdagen blev det så klart med en ny tränare, men det var inte Sundquist, utan IK Oskarshamns huvudtränare Björn Hellkvist, som byter Småland mot Ångermanland inför nästa säsong.

– Det är en spännande kille, framför allt vill han jobba långsiktigt. Han passar jättebra in, säger sportchefen Micke Sundlöv till Modos hemsida.

(+) Krönika: Hägglund: "Spännande att Hellkvist kliver in på minfältet – men nu är mycket upp till Sundlöv"

Hellkvist har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över tre år, där det tredje året är ett optionsår.

– Jag är en tränare som tycker om att jobba med processer och att saker inte ska göras i en handvändning. Vi ska ha en tydlig målbild och vara extremt tydliga med hur vi ska ta oss dit vi vill, men längden på resan vet man inte om på förhand. Kontinuitet är av godo i ledarskap, i truppen och i träning vilket jag vet ger resultat över tid. Det var därför en förutsättning att kontraktet skulle skrivas över flera säsonger, säger Hellkvist till klubbens hemsida.

Hellkvist kommer senast från IK Oskarshamn, som avslutade säsongen bäst i slutspelsserien, men blev utslagna mot Leksand, som var det lag som tog sig till direktkval.

Tidigare har 41-åringen varit huvudtränare för Rögle och Malmö i SHL, klubbar han också varit med att ta upp i högsta ligan.

Läs också: ”Har fått tillbaka livet”