Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bjuder in till "körig" jul i Ånge kyrka

Borgsjö-Haverö församling laddar för en i dubbel bemärkelse "körig" jul, och det med början redan nu på söndag.

Annons

Då är det nämligen dags för en stor julkonsert i Ånge kyrka där församlingens röststarka medlemmar samlas för att sjunga ut julens toner.

Under ledning av Tomas Wallin så kommer Haverökören, barnkören, solister och Ljungandalens kammarkör göra sitt för att fylla kyrksalen med stämningsfull sång och musik.

– Det kommer att bli en traditionell julkonsert med ett 50-tal sångare och musiker inblandade, och det kommer att bjudas på allt från visor som "När juldagsmorgon glimmar" till ett roligt julpotpurri, berättar Tomas Wallin.

Julkonserten blir den första han leder under sin tid i församlingen, och därmed också den första för Ljungandalens kammarkör som bildades hösten 2014.

– Tanken är att det här ska bli en konsert som vi kan föra vidare och göra en riktig tradition av, säger Tomas Wallin.

Körigt blir det också under de efterföljande helgerna, men då av ett helt annat slag. Sent på julaftonskvällen hålls en midnattsmässa i Borgsjö kyrka, åtföljd av en julotta i Haverö bara några timmar senare. Något som innebär en inte allt för lång nattvila för församlingens tillförordnade kyrkoherde Erik Flodberg, som ska leda båda tillställningarna.