Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Black Jacks sångare lämnar bandet efter 26 år – börjar jobba med Småstadsliv

Black Jacks sångare Tony Ljungström och humorgruppen Småstadsliv fann varandra när de gjorde en musikvideo tillsammans. Nu står det klart att Tony Ljungström lämnar bandet för att ansluta sig till humorgruppen.

Annons

– Kultbandet Black Jack vill man ju jobba med. Så nu ska han in bland lösmustascher och hängmissiler, säger Christer Johansson i humorgruppen Småstadsliv från Ovanåkers kommun.

Dansbandet kommer från Sundsvall och bildades av just 1991 efter att Tony Ljungström, som bor i Sundsvall men är uppväxt i Ljusdal, medverkat i Colin Nutleys film om det fiktiva bandet med samma namn. Och sedan dess har de turnerat.

– Jag har hållit på med dansband i 40 år och tycker att det vore kul att göra något annat innan jag blir pensionär. Det ska bli väldigt spännande och jäkligt kul. Man har suttit och kollat på de här killarna på Youtube och helt plötsligt får man jobba med dem, säger Tony Ljungström.

Se också: Premiär för dokumentär om BlackJack – så mycket av filmklassikern stämmer

Småstadsliv har just nu fullt upp med en turne med "Klart sämsta showen".

– Vi har kört hela våren. Höstturnén börjar nu (tredje september) i Karlstad och pågår under hösten. Sedan kommer julshowen som är utsåld. Så det här med Tony blir under våren 2017. säger Christer Johansson.

Se också: TV: "Nu blir det drag" – Ingmar tillbaka igen

Han och Cristian Wallin gjorde de första sketcherna med Småstadsliv år 2008 och sedan 2010 har det varit ett heltidsjobb.

– Och så stort som det är nu har det inte varit tidigare. Det är för att södra Sverige har öppnat upp nu. Norrland har varit öppet för oss länge. Människor här köper våra biljetter så fort de kommer, så vi får nog hålla på med det här ett tag till.

Tony Ljungströms kommer skriva musik, spela och agera tillsammans med Småstadslivs kända karaktärer – som Stånk-Tommy, Ingemar och Agneta Patrull.

– Jag kom på en helt ny föreställning i går med honom som huvudrollsinnehavare, säger Christer Johansson.

Se också: Bakom kulisserna på virala succén Hockeysnack i garderoben

Varken Tony Ljungström eller någon av de andra i Småstadsliv har någon utbildning i eller tidigare erfarenhet av att jobba med humor. Vilket Christer Johansson tror enbart är en fördel.

– Någon sådan skulle inte passa in med oss. Tony ska bidra med sin scenvana. Han passar in med vår humor. Och några av våra karaktärer går ofta på dans. Småstadsliv och dansband går hand i hand.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Annons