Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojke slängde sig ut genom fönstret vid villabrand

/
  • Branden bröt ut i en villa på Alvägen i centrala Härnösand.

Det blev rejäl dramatik under en villabrand i centrala Härnösand. En pojke krossade en fönsterruta och hoppade ut från övervåningen på träfastigheten, medan en sjuåring gömde sig under sängen.

Annons

En sjuårig pojke upptäckte vid 21-tiden på söndagen att det började ryka på övervåningen, där han befann sig, i en villa på Alvägen i centrala Härnösand. Han ropade till sina föräldrar och sin systers pojkvän som var på nedervåningen. Sedan gömde han sig under sängen.

När systerns pojkvän kom upp till övervåningen och upptäckte all rök, krossade han ett fönster och hoppade ut på ett skärmtak.

Den övriga familjen tog sig också ut ur huset och larmade SOS.

Räddningstjänsten gick vid 21.30-tiden in med rökdykare för att säkerställa att ingen är kvar i fastigheten och för att undersöka var röken kommer ifrån. Elden släcktes snabbt och sedan vädrades all rök ut från huset.

Pojken som hoppade ut genom fönstret skar sig i armen av glaset och togs omhand av ambulanspersonal. Två personer är förda till sjukhus med skär och rökskador. Ingen ska vara allvarligt skadad.

Polisen är på plats för att så småningom genomföra en teknisk undersökning. Även försäkringsbolaget är på plats och ska hjälpa familjen till ett annat boende i natt. Tre rum på övervåningen är förstörda av elden. Bottenvåningen har klarat sig från eld men det finns rökskador i hela fastigheten.

Det är ännu oklart vad som orsakat den stora rökutvecklingen. Polis kommer att genomföra en undersökning för att försöka utreda orsaken till branden.

Mer läsning

Annons