Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen misstänker mordbrand - kvinna gripen

/

En villa på Brunnevägen i Kramfors står i lågor. Enligt polisen räddades sju personer varav tre har tagits till sjukhus. En kvinna i 50-årsåldern är anhållen misstänkt för mordbrand.
– Hon anhölls vid 20:15, säger Lars-Åke Lemon, jourhavande undersökningsledare hos polisen.

Annons

Strax efter klockan 15:00 under torsdageftermiddagen fick räddningstjänsten ett larm om en brand i en villa på Brunnevägen i Kramfors. När de kom till platsen var huset i lågor och man kunde snabbt konstatera att det var utom räddning. Huset, som kallas för gamla Konsum, blev snabbt övertänt och kommer att brinna ned.

Polisen uppger att sju personer räddats från branden varav tre togs till sjukhus. De fick måttliga skador efter branden och är kvar på Sollefteå sjukhus för observation.

– Sammanlagt har sju personer tagits ur byggnaden. Samtliga vuxna, berättar Mikael Edstrand hos Kramfors-polisen.

En av de som togs till sjukhuset räddade sig själv genom att hoppa från andra våningen. De två övriga räddades med räddningstjänstens hävare.

– Det var på håret att folk brann inne. Det hade kunnat vara helt annorlunda om vi kommit hit lite senare, förklarar Ulf Kårén, räddningsledare.

Tidigare under torsdagen fanns misstankar om att fler personer skulle finnas kvar i byggnaden, men räddningstjänsten bekräftade vid 17:20 att samtliga personer var ute ur hyreshuset.

– Det är ingen kvar i byggnaden. Alla som var skrivna i hyreshuset är ute, säger Ulf Kårén.

Sammanlagt är det ungefär tio personer från räddningstjänsten i Kramfors och Nyland som är på plats vid branden. De stannar under natten, och kommer att avveckla arbetet eftersom. En av deras huvuduppgifter är att se till att branden inte sprider sig från hyreshuset.

När samtliga personer räddats kunde polisen bekräfta att det finns misstankar om att branden är anlagd. En kvinna i 50-årsåldern anhölls 20:15.

– Hon var på platsen, i anslutning till fastigheten. Som jag förstår av anmälan var hon inne i byggnaden när branden startade. I nuläget är hon skäligen misstänkt för mordbrand, säger Lars-Åke Lemon, jourhavande undersökningsledare på polisen i Västernorrland.

Sammanlagt innehöll byggnaden fyra lägenheter och två garage. Polisen tror att branden startat på övervåningen. Under fredagen kommer kvinnan att förhöras angående branden.

– Det blir förhör med vittnen och kvinnan under morgondagen, berättar Lars-Åke Lemon.

Mer läsning