Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmade när de stal hans brevlåda

Häni Tedjrasi blev bestulen på sin brevlåda tidigt på lördagsmorgonen.
Men tjuvarna kan få sig en överraskning.
Stölden fastnade nämligen på en film som nu finns i polisens händer.

Annons

– Polisen har fått filmen i originalformat och ska titta på den. Jag har också fått in en hel del tips, säger Häni Tedjrasi.

Han bor i en villa på Björneborgsgatan i Sundsvall och driver en egen taxirörelse. Brevlådan hade han monterat på farstukvisten. Lådan är försedd med lås och till för taxiförarna. Där kan de lägga ifrån sig nycklar, rapporter och pengar där när de går av sina pass.

Men, nu är den borta. Klockan 04.48 gick filmkameran på farstukvisten i gång och på den svart-vita filmen syns tydligt hur två personer smyger in på farstukvisten, bryter loss brevlådan och sedan springer därifrån.

I originalfilmen lyfter den ene tjuven på sin maskering och visar ansiktet framför kameran.

– Det är ingen jag känner igen. Absolut inte, då skulle jag inte ha lagt ut filmen på Facebook, säger Häni Tedjrasi.

Eftersom kameran sitter monterad i hans egen bostad, och de som vistas där är införstådda med att den finns där, så ser han inga juridiska hinder till övervakningen. Att den sitter där är också en fråga om trygghet, konstaterar Häni Tedjrasi.

– Jag satte upp kameran i fjol i samband med att vi hade besök av en bil och några som gick runt på gården och tittade, säger Häni Tedjrasi.

Han fick ett telefonsamtal om att det var folk på gården, men de försvann när han kom hem. Även för tjuvarna i lördags kan bytet ha blivit magert.

– Jag brukar tömma lådan varje dag och så det var inte direkt något i den.

Kameran på farstukvisten har också fått jobba tidigare. I juli dokumenterade den en annan stöld, då en ung kvinna smög in på gården och sedan cyklade därifrån på en stulen cykel. Även den filmen ligger numera ute på Facebook.

Mer läsning