Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler misstankar mot häktade för människorov

/
  • Kammaråklagare Catharina Kjelsson leder utredningen om människorovet.

Gänget misstänks ha kidnappat två personer, hotat dem med pistol och misshandlat en man grovt med tillhyggen.
Och utredningen växer med fler misstankar mot de inblandade.

Annons

En konflikt mellan två gäng spårade ur och minst två personer ska ha kidnappats. En av dem blev hotad med pistol och den andre misshandlades grovt sedan de tvingats iväg till en plats utanför stan under natten mot onsdagen den 2 september.

Kvällen den 3 september slog polisen till mot några av de misstänkta gärningsmännen. Tre män togs in till förhör och anhölls misstänkta för människorov och grov misshandel.

En fjärde person, en man i 25-årsåldern, anhölls i sin frånvaro. Och några dagar senare anhölls den femte misstänkte mannen.

Det tog ytterligare några dagar och en stor polisinsats för att få tag i mannen som är i 25-årsåldern. Han greps på måndagseftermiddagen den 14 september.

– Han är den som ska ha varit mest aktiv, sa kammaråklagare Catharina Kjelsson i samband med häktningsförhandlingen.

Han är också äldst av de fem misstänkta som alla är i dryga 20-årsåldern. Två av männen är bröder, de båda har tidigare stått inför rätta för narkotikasmuggling.

Mannen som är i 25-årsåldern dömdes förra året till fängelse för delaktighet i ett narkotikabrott sedan polisen upptäckt en cannabisodling i en lägenhet i Sundsvall. Då förekom han redan under åtta avsnitt i belastningsregistret, merparten av domarna rör narkotikabrott.

Hans yngre bror hade redan för ett par år sedan ett mångårigt narkotikamissbruk enligt en utredning av frivården, han har förutom narkotikabrott även dömts för rån.

Ytterligare en av de fem häktade har dömts för narkotikarelaterad brottslighet tidigare, han har också ålagts att betala böter för dopningsbrott. Två av männen som häktats för människorovet är ostraffade.

Sedan de fem häktades har misstankarna mot två av personerna blivit fler.

– Jag har begärt dem häktade för fler brott, säger Catharina Kjelsson.

Det handlar om grov misshandel och grovt olaga hot.

Catharina Kjelsson har inte velat kommentera om bråket mellan gängen, som ska ha lett fram till människoroven, rör narkotikahandel.

Åklagaren har nu fram till den 5 oktober på sig att väcka åtal.

Mer läsning

Annons