Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunna 19-åriga kvinnan hittad död i norra Hälsingland – utreds som mord

På tisdagseftermiddagen hölls en presskonferens där polis och åklagare bekräftade att den döda kropp som hittats i en sjö utanför Sörforsa är den 19-åriga kvinna som varit försvunnen. Polisen slog även fast att kroppen utsatts för våld.

Annons

TV: Polisen höll en presskonferens 13.30 angående det misstänkta mordet – vi sände live.

Det var en fullsatt sal på Hudiksvalls kommunhus när polis och åklagare höll presskonferens angående den 19-åriga kvinnans försvinnande.

Polisens presstalesman Christer Nordström var märkbart tagen när han bekräftade dödsfallet.

TV: Kommunchefen i Hudiksvall om krisarbetet: "Påverkar hela kommunen"

Åklagaren Ulf Back slog vid pressträffen fast att kvinnans kropp visade tecken på yttre våld – något som har gjort att man nu inledd en utredning om mord.

– Min bedöming är att hon bragts om livet. Men hur hon bragts om livet är för tidigt att säga, berättar han.

Kvinnan hittades av polisen i en sjö i anslutning till den fastighet där en enorm sökinsats har pågått de senaste dagarna.

Tre personer sitter för tillfället häktade, till en början på sannolika skäl misstänkta för människorov, men samtliga kommer nu att delges misstanke gällande mord.

Enligt åklagare Ulf Back är de tre misstänkta gärningsmännen bekanta med kvinnan, men han vill inte gå närmare in på vilken relation de misstänka har haft med offret.

– Det finns uppgifter som knyter dem till varandra, och det finns också en koppling mellan fastigheten och de misstänkta personerna, säger Ulf Back.

De tre misstänkta, tre män i 20-årsåldern , är samtliga från Hudiksvalls kommun. Några fler misstänkta i fallet ska inte finnas i nuläget enligt polisen.

Männen har i förhör sagt att de förnekar brott.

Åklagare Christer Sammens, som nu kommer att ta över utredningen, vill för närvarande inte gå in på hur han ser på ansvarsfördelning mellan de tre misstänkta i de händelser som ledde fram till den 19-åriga kvinnans död.

Senast på torsdag kommer Christer Sammens att ta ställning till häktning.

Läs mer: Kropp hittad i sökandet efter försvunna 19-åringen i Hälsingland – misstänkta förhörs under dagen

TV: Vi sände live på tisdagsmorgonen från sökområdet i Forsa där en kropp hittats under natten:

Mer läsning