Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greps efter polisjakt

Efter en biljakt i natt grep polisen en man i 30-årsåldern.
Åklagaren beslutade sedan att mannen skulle släppas.
Några timmar senare slog mannen ner en kvinna och rånade henne på bilen.

Annons

Det hela började under torsdagskvällen när mannen som är från Bollstabruk utanför Kramfors, stal en bil i Kramfors. Han körde till Härnösand där han tjuvtankade bilen.

Polisen började spana efter den stulna bilen. Vid midnatt upptäcktes den i Birsta och polisen försökte få stopp på den där. Men biltjuven vägrade stanna, polisen följde efter den flyende mannen.

På vägen till Huljen la polisen ute en spikmatta som biltjuven körde över.

Men inte ens det räckte för att få stopp på färden. Mannen fortsatte att köra trots att luften gått ur däcken. I höjd med Timrå kyrka lyckas polisen sedan preja honom och få stopp på färden. Den stulna personbilen och en polisbil fick plåtskador, men ingen person ska ha skadats.

Bollstabruksbon togs in till förhör, men åklagaren ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl att anhålla mannen och han släpptes.

Men strax efter att han släppts var det dags igen. Vid 05.47 greps mannen misstänkt för rån. Han ska ha hotat och slagit en kvinna i bröstet och på så vis tvingat henne att lämna ifrån sig sina bilnycklar. Rånet skedde på Södra Järnvägsgatan i centrala Sundsvall. Polisen kommer att ta en ny kontakt med åklagare som får avgöra om 30-åringen ska anhållas den här gången.

Mer läsning

Annons