Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktas efter attack i lekpark

Mannen som misstänks hotat och misshandlat flera personer i Timrå i tisdags har häktats.

Annons

Av den utredning som presenterades under häktningsförhandlingen framgår att mannen först ska ha varit otrevlig och hotat två kvinnor på Södra Köpmangatan vid 19.30-tiden på kvällen. Han ska också ha hetsat två hundar mot den hund kvinnorna hade med sig, de larmade polis men mannen som är i 35-årsåldern hann lämna platsen.

Kort senare ska mannen ha hoppat med ett knä i ryggen på en ung man som låg på marken medan han skruvade med en bil. Den unge mannen, hans bror och deras kompis flydde från platsen när mannen hetsar hundarna mot dem.

Därefter ska mannen ha sökt upp en lekpark där tre barn, tio och elva år gamla, lekte.

– Han tog tag i en kille och ryckte upp honom från marken, sa åklagare Christina Edlund Nilsson under häktningsförhandlingen i Sundsvalls tingsrätt.

Ett av de andra barnen sprang och hämtade sin mamma men när han kom tillbaka till lekparken för att se till sin kompis blev han jagad av de två hundar mannen hade med sig, en amstaff och en pitbull.

Det tredje barnet i lekparken knuffades omkull och skadade sin ena axel.

I samband med att polisen grep mannen berättade vittnen att de sett mannen slå och sparka en av hundarna flera gånger.

– Och det ska ha varit hårda sparkar, sa Christina Edlund Nilsson.

Hunden som hade blod i urinen transporterades sedan till veterinär.

Mannen säger sig varken kunna erkänna eller förneka merparten av de brott han misstänks för eftersom han saknar minnesbilder.

– Det började komma tillbaka lite bilder för någon timme sedan, sa mannen under häktningsförhandlingen.

Han säger sig minnas att det var några barn som lekte med en boll i lekparken och att hundarna då blev besvärliga eftersom de ville leka med bollen.

– Men jag hade inget uppsåt att skada någon. Jag har börjat ett nytt liv nu och om jag häktas nu skulle det innebära att jag blir av med jobb och bostad. Jobb växer inte på träd och särskilt inför en sådan som jag, det här är mitt första jobb på 15 år, sa mannen.

Åklagaren framhöll dock att mannen dömts för våldsbrott tidigare, står under åtal samt utreds för ytterligare flera brott.

Mannen lovade då rätten att något liknande inte skulle ske igen om han försattes på fri fot.

Trots hans invändningar beslutade Sundsvalls tingsrätt att häkta mannen då det finns risk att han annars återfaller i brott.

Mer läsning

Annons