Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katten Bosse dödades i hemmagjord fälla

/

Katten Bosse hittades med tassen i en hemmagjord fälla i bostadsområdet Andersberg. Katten fick så svåra skador att den måste avlivas.
– Om ett barn fastnar i en liknande fälla så ryker fingrarna, säger Johanna Wahlund Thorsell, kattens matte.

Annons

Under lördagsmorgonen fick Johanna Wahlund Thorsell ett telefonsamtal från polisen. Hennes katt hade hittats under en lastpall i Andersberg. Hon fick höra att den hade fastnat med tassen i en hemmagjord fälla.

– Två poliser fick ta i för att bända loss fällan från tassen. Katten hade fått jättemycket köttsår när den försökt slita sig loss. Tassen var förvriden och hade gått ur led. Det måste vara en sjuk människa som tillverkat och lagt ut en sådan fälla, säger hon.

Katten fördes med den svårt skadade tassen till distriktsveterinären i Valbo. Men den hade så svåra smärtor att beslut togs om avlivning.

– Vi hade haft Bosse ända sedan han föddes för åtta år sedan. Han var väldigt barnkär och barnen tyckte om honom också, säger Johanna Wahlund Thorsell.

Hon är nu orolig för att det kanske finns fler liknande fällor utplacerade i området.

– Många barn leker där, mina egna också. Om det finns fler fällor ute och något barn fastnar så kan barnet råka väldigt illa ut.

Hon har gjort en polisanmälan. Den eller de som lagt ut fällan kan ha gjort sig skyldiga till både djurplågeri och brott mot jaktförordningen.

Om du vet mer om händelsen kan du ringa till polisen på 114 14.

Mer läsning

Annons