Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna anlade brand i bostadshus i Skönvik – nu döms hon till fängelse för mordbrand

Artikel 20 av 20
Branden i Skönvik
Visa alla artiklar

En kväll i februari bröt en brand ut i ett flerfamiljshus i Skönvik, huset blev helt utbränt och lämnade ett flertal familjer bostadslösa.
I samband med branden greps en misstänkt kvinna – nu döms hon till fängelse i fyra år för att ha anlagt branden.

Annons

Branden i Skönvik orsakade stor förödelse. Dagen efter stod endast byggnadens skal kvar.

Det var en kväll i februari tidigare i år som räddningstjänsten larmades om en kraftig brand i ett flerfamiljshus i Skönvik. Huset gick inte att räddas utan totalförstördes och en kvinna fick räddas från att brinna inne. Kvinnan fick senare föras till sjukhus för sina skador.

Samma kvinna blev senare gripen och anhållen misstänkt för att ha anlagt den brand i huset som gjorde flera familjer bostadslösa.

Kvinnan som är i 40-årsåldern har förnekat brottet och sagt att hon var inlåst i en lägenhet längst upp i huset när det började brinna.

För Plus-kunder: Fembarnsfamilj förlorade allt i branden i Skönvik: "Vi har ingenstans att ta vägen"

I samband med rättegången har kvinnan genomgått en rättspsykiatrisk undersökning, enligt utlåtandet ska kvinnan ha begått den misstänkta gärningen under påverkan av en allvarlig psykisk störning men utredningen visade också att hon inte lider av en allvarlig psykisk störning nu. Därmed finns det inte medicinska förutsättningar att överlämna henne till rättspsykiatrisk vård, enligt rättsmedicinalverkets utlåtande.

Åklagare Katarina Becker sa under sitt slutanförande att hon anser att straffvärdet för branden ligger på fängelse i fem år. Den misstänkta kvinnans försvarsadvokat, Peter Franke, pekade under sin plädering på att det inte finns någon brandteknisk undersökning från brandplatsen och att det inte är uteslutet att någon annan kan ha anlagt branden.

Men nu döms alltså kvinnan till fyra års fängselse för mordbrand. Hon döms även för flera falla av narkotikabrott och flera trafikrelaterade brott.

Hon ska även betala 440 000 kronor i skadestånd till de som var boende i huset.

Kvinnan har förnekat att hon ska ha anlagt branden och därmed även misstanken om mordbrand. De övriga brotten har hon erkänt.

FLER NYHETER:

Räddningstjänst larmades till sjuk älg i Näske: "Vi vill inte gå för nära"

För Plus-kunder: Klinikchefen hyllar Sollefteå sjukhus: "De har gjort otroliga framsteg"

Sport: Modos guldmålvakt från 2007 lägger av med ishockeyn: "Önskar lycka till i nästa karriär"

För Plus-kunder: Nu finns inte Höglands IP längre – det blev allaktivitetsarenans nya namn

Alla artiklar i
Branden i Skönvik
Annons