Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna misstänks ha fifflat bort syskonbarnens arv

/
  • Nu åtalas en kvinna som misstänks för grov trolöshet mot huvudman.

Sedan pappan blivit dement misstänks dottern ha fifflat bort över 450 000 kronor, pengar hennes syskonbarn skulle ha ärvt.
Nu åtalas kvinnan.

Annons

Efter mammans död blev pappan dement och flyttades till ett demensboende. En dotter ska ha fått köpa föräldrarnas hus till taxeringsvärdet men efter pappans död upptäcktes att dottern använt hans pengar för att betala andra arvingar för husköpet.

De andra arvingarna är den misstänkta kvinnans syskonbarn. De har företrätts av en advokat som försökt kontakta kvinnan för att lösa situationen utan resultat och det ledde till en polisanmälan.

Nu har ärendet utretts av polis och en åklagare som har valt att väcka åtal mot kvinnan från Sundsvall. Hon misstänks för grov trolöshet mot huvudman och ska ha tagit ut totalt 450 000 kronor från pappans konto innan han dog.

I polisförhör har den misstänkta kvinnan sagt att hon kommit överens med de andra arvingarna angående hur husköpet skulle gå till. Hon har förnekat brott och sagt att flera uttag från pappans konto skett efter överenskommelse med pappan medan han levde.

Andra uttag som kvinnan gjort har pappan inte känt till men hon hade fått uppfattningen att varken han eller de andra arvingarna hade något emot det.

Mer läsning

Annons