Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledig polis stoppade drogad bilförare

En 45-årig man från Sundsvall åtalas för att ha kört bil drogpåverkad flera gånger. Vid ett tillfälle stoppades han sedan en ledig polis fattat misstankar mot honom.

Annons

Polismannen som var ledig kände igen 45-åringen, som saknar körkort, när de möttes vid en matbutik i Sundsvall i augusti 2014. Polismannen larmade sina kollegor men de hann inte fram innan 45-åringen satte sig i en bil och körde från platsen. Den ledige polisen följde då efter mannen och när han stannade bilen tog polismannen hand om bilnycklarna till dess att en patrull anlände.

Provtagning visade att 45-åringen var påverkad av narkotika och nu åtalas han för olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott vid tre olika tillfällen.

Mannen har erkänt brotten och sagt att han är medveten om att han inte får köra bil eftersom hans körkort är återkallat men att han har svårt att låta bli eftersom han tycker att det är roligt att köra och dessutom brukar skjutsa andra personer för att vara snäll.

Åtalet mot honom rör också en stöld då han i slutet av augusti förra året ska ha brutit sig in i en bil och stulit en kompressor. 45-åringen har erkänt stölden.

Mer läsning

Annons