Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man i 25-årsåldern anhållen misstänkt för mord

/
  • Den misstänkta mannen är i 25-årsåldern och ska enligt Oscar Berglund, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen, själv ha blivit misshandlad av två män efter knivdådet. Mannen ska ha fått skador i ansiktet och tillbringade förmiddagen på sjukhuset.

På lördagseftermiddagen anhölls den man i 25-årsåldern som misstänks ha knivmördat en 23-årig man i centrala Östersund tidigare på morgonen.

Annons

Den anhållna mannen misstänks för att med en kniv ha huggit 23-åringen till döds. Det ska ha skett vid 03.30-tiden tidigt på morgonen bakom rådhuset i Östersund. Enligt ett vittne som passerade var det ett stort räddningspådrag som ryckte ut till platsen.

– Det var en person som blivit knivskuren och som de försökte göra återupplivningsförsök på, sen drog de en filt över personen. Sen spärrade de av platsen, säger vittnet.

Den misstänkta mannen är i 25-årsåldern och ska enligt Oscar Berglund, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen, själv ha blivit misshandlad av två män efter knivdådet. Mannen ska ha fått skador i ansiktet och han greps senare på sjukhuset. Både den mordmisstänkte mannen och den dödade 23-åringen är känd av polisen sedan tidigare.

De två männen som misstänks för misshandel greps i anslutning till brottsplatsen. En av männen anhölls senare misstänkt för grov misshandel. Den andra mannen har släppts men är fortsatt misstänkt för misshandel.

Vad som föregick knivbråket som ledde till 23-åringens död utreds intensivt av polisen. En brottsplatsundersökning är genomförd och bland annat ska kläder från den döde 23-åringen och den misstänkta mördaren analyseras. Kniven som användes ska enligt Oscar Berglund vara någon typ av fällkniv.

Ett flertal vittnen har hörts om händelsen och Oscar Berglund säger att polisen har en bild av vad som föregick bråket. Men det är inget som polisen vill berätta om i nuläget. Ytterligare vittnesförhör ska genomföras den närmaste tiden.

Mannen som knivhöggs och avled av sina skador är 23 år gammal och hemmahörande i Lit. På mannens facebooksida började kondoleanserna att strömma in vid lunchtid på lördagen. På kort tid hade över hundra personer uttryckt sin sorg och saknad. Vid en björk på mordplatsen bakom rådhuset lämnade folk blommor och tände ljus under hela helgen.

Kyrkan i Lit öppnade sina dörrar i samråd med anhöriga till 23-åringen. Under lördagen var kyrksalen öppen från 13-tiden fram till kvällen och drygt 70 personer kom dit för att sörja. Den möjligheten fanns även under söndagen och prästen Peder Hartwig berättar vidare att han och kyrkans personal finns tillgängliga framöver för den som behöver stöd. Det är bara att höra av sig.

Läs mer

"Det här skulle vara glädjens dag"

Knivdödad 23-åring hemmahörande i länet

Polisen söker vittnen

Misstänkt mord i centrala Östersund

Mer läsning

Annons