Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt övergrepp på skidgymnasiet i Järpen

/

Återigen stormar det kring Skidgymnasiet i Järpen. Denna gång misstänks fyra pojkar för övergrepp mot en annan pojke.

Annons

Skolans ledning har blivit informerad om vad som ska ha inträffat. Elevhälsan är också inkopplad och skolans ledning anser att händelsen var av den digniteten att den skulle polisanmälas. Detta har nu rektorn på Åre gymnasieskola Marja Lundmark gjort.

Nu lägger hon locket på för ytterligare kommentarer kring den för skolan så pinsamma händelsen.

"Från och med att anmälan gjorts till polisen är det deras ärende och skolans plikt är då att hjälpa och stödja de elever som behöver det men i övrigt inte göra något annat" - skriver skolans rektor i ett brev eleverna.

– Gör vi något på skolan i det här sammanhanget håller jag det för mig själv. Jag vill inte kommentera något i media kring det inträffade. Vi jobbar med värdegrunder här på skolan och det arbetet fortgår precis som det ska. Skolinspektionen har till och med gett sitt gillande. Vi har alltid jobbat aktivt med värdegrunder, säger rektor Marja Lundmark till ÖP.

Hon anser att alla gör ett bra jobb i det avseendet. Men hon tror inte att man helt kan komma ifrån problemet.

– Jag tror det (sådana här allvarliga händelser reds. anm.) finns på alla skolor och jag tror att det alltid kommer att förekomma i mer eller mindre omfattning, fortsätter Lundmark.

I slutet av brevet skriver rektorn att "det inte nog kan påpekas att ingen är skyldig till något förrän man har blivit dömd."

Händelsen ska ha utspelat sig i början på december. Utifrån omständigheterna och den låga åldern på både offer och misstänkta förövare så är polisen ovillig att ge fler detaljer om vad som har hänt. En av de inblandade eleverna ska ha erkänt viss delaktighet.

Skolarbetet på skidgymnasiet börjar igen efter juluppehållet i morgon, torsdag.

Mer läsning

Annons